maandag 22 februari 2016

Sooo happy, wat een wind!


Tsjonge jonge, alweer 3 weken hier... maar wat een geluk met de wind tot nu toe :)

Boca is na ons ontbijt vaste prik: heerlijk naar het strand. Het is deze week gelukkig weer iets rustiger op het water, dat maakt het varen relaxter en er zijn meer mogelijkheden om te oefenen.

Zowel onze surfboards als twintips komen regelmatig aan bod. Superleuk die afwisseling. En springen blijf ik leuk vinden. Ben vet blij met m'n set: North Evo 9 mtr en mijn nieuwe North Soleil (twintip) is lekker flex en snel.




Sjoerd is dedicated bezig met de stapless backroll, bij heeft hem al helemaal rond en land em bijna :) Hij maakt echt progressie. Ook af en toe de twintip, maar balans ligt echt op golfrijden met z'n Neo en de backroll.
Knap hoor, supertrots!




Verder oefenen we verschillende dingen, ik ben voornamelijk nog steeds bezig met de overstap op m'n surfboard: gaat naar links vaker wel goed dan niet, en naar rechts andersom:( 
Spannend vind ik hogere loops als ik met de twintip ben. 
En tja.... een boardoff lukt soms zomaar zonder al te hard oefenen hahahaha.
Sjoerd hoeft niet te oefenen voor een backroll-kiteloop met zijn twintip, die maakt hij om de haverklap, en zooo smooth...

En na al dat 'harde werken' is een pizza night (woensdagavond) bij Arias wel lekker hoor. Hij nodigt dan allemaal locals uit en ons hahaha. Vooral lekker als toetje een pizzapunt chocola, jammie. Sjoerd had de google-carbon nog meegenomen en heeft Arias ingeleid in de wereld van virtual reality:) Hij was impressed.


Maestro en Lola vermaken zich prima, zij hebben deze week lekker gerend met Lucky en Jimmy, de doggies van Denise en Pecchi. Eerst wat onwennig, maar later hadden ze lol met elkaar. 

Lola was deze week even buitengesloten, en Sjoerd hoorde haar bij de achterdeur, toen hij aankwam was ze al weg. We dachten dat madame omgelopen was, maar toen we ons kleine buurmeisje: 'bye bye puppie' hoorde zeggen, wisten we dat haar d-tour wat korter was, bij de buren erin, door het huis heen en er weer uit... Slim en aangepast aan wat hier gangbaar is: behalen van het grootst mogelijk resultaat met de minste moeite hahahahaha

Buurman Dave is helemaal gek van vogeltjes, vooral de "Hummingbird" (de kolibri) is z'n favoriet. Nu er dit jaar weinig bloemetjes zijn is de kolibri nog niet gespot. Maar wel heeft hij nu een andere vogel ontdekt, die wel op Aruba voorkomt, maar niet vaak in de buurt van ons huisje: de Gele Troepiaal. Niet alleen de felgekleurde veren maar ook het geluid wat de vogel maakt is opvallend, het is bijna te vergelijken met een kort hoesterig blaffen. De naam Trupial Kachó in het Papiaments, dat vrij vertaald kan worden als Hondtroepiaal, lijkt dan ook niet vergezocht. Er zijn weinig mensen die beseffen dat de Gele Troepiaal een zeer kundig zanger is, en dat de dieren naast het blaffen de meest prachtige riedeltjes kunnen produceren. Dat doet ie vooral als de mens niet kijkt!


Vanwaar deze info, nou, hier komt ie: Laatst liepen de honden wat ver van de parkeerplaats af en na gewoon roepen, begon Sjoerd naar hen te fluiten. De buurman kwam al struikelend naar buiten, "did you see him"? 'Wat bedoel je' zei Sjoerd, "nou, die zeldzame vogel... nu hoor ik hem niet meer'... ineens viel het kwartje: "did you wistle?"... met afhangende schouders, superteleurgesteld ging hij naar binnen. Sjoerd was ook verbouwereerd over dit tafereeltje. Staat hij nietsvermoedend te fluiten en dan dit... Hilarisch hahahaha. Over z'n 'fluitkwaliteit' zullen we het dan maar niet hebben (hoesterig blaffen????) hahaha.



Om te relaxen werkt onze thuisbioscoop met Netflix als een malle, 'How to get away with murder' was top en nu zit ik in 'the Fall', ook lekker mysterieus. Sjoerd is ook een 'serie-killer' hoor, heeft er 2 seizoenen Black Sails doorgejast en is nu hardcore het boek 'the Circle' aan het lezen. Ik ben begonnen in 'the Camel Club' van David Baldacchi.
Deze week ook nog ff een filmje gepakt savonds: Zoolander 2, werkelijk in- en intrieste humor, maar hier is alles leuk hahaha.

Tja, wat is er nog meer gebeurd deze week: Valentijsdag met iets lekkers.
Gisteren is er een clubje aangekomen die ons evenhebben laten zien hoe het niet moest: kites dropte op het strand, warern ook niet goed afgesteld, het oplaten alleen al was verbazingwekkend zorgelijk. Nou ja, we hebben hier met gepaste afstand naar gekeken hahahahaha. We hebben nog boodschappen gedaan bij superfood en hebben daarna nog een keer crêpe gegeten bij Tony (lunch), en weer misselijk, dan doen we voorlopig niet meer hahaha.... Ook heeft Sjoerd een nieuw harnas gekocht bij Geerd vd Berg, het oude was echt aan vervanging toe. Ik heb in The Mall nog een rokje gescoord. Een ander geluksmomentje is dat we vandaag een superdeluxe koelkast hebben gekregen, eentje die ijsblokjes kan maken, het kan niet op hier...

Gisteren hebben we heerlijk gegeten bij Cilo (City Lounge). Leuk in The Renaisance Mall, daar is altijd wel wat te zien, zowel de mooie boten in de main harbour als bijvoorbeeld een voorbij rijdende Bananabus: een rondrijdende bar, wat inhoudt: veel gejoel, gelach en keiharde muziek haha
.Het is en blijft hier super!!! Leuke mensen, er is een soort hardcore-clubje op Boca, Pecchi, Ubaldo, Charlie, Arias zijn er vaak. Anderen wat minder regelmatig maar wel heel leuk: Arnold, Ronald, Flory, Karin, Saskia, Cleo, Tony, Jos en Manja.
De windvoorspelling blijft gelukkig helemaal top en tussendoor nemen we tijd om te relaxen, feeling te houden met het thuisfront (skype en whatsapp) en lekker kwaliteitstijd voor elkaar, je zou hier nooit meer weg willen hahaha!




8 opmerkingen:

Els zei

zo...ik denk dat ik maar eens ga googlen op al die kite termen, 't klinkt heel tof, maar snap er werkelijk geen drol van wat dat dan is. Tijd voor een filmpje van jullie stoere moves zou ik zo zeggen?? haha
Je schrijft heerlijk uitgebreid, alleen bij de zin over Valentijn is het kort en vaag ''verwend'', geen details...=wel prima hoor, begrijp me niet verkeerd> ik zie en merk en lees dat jullie op en top stel zijn, dus ook die dag is vast ''standaard'' en niet bijzonder om over te schrijven neem ik aan...hihi.
dikke kus en knuffel voor de doggies..
ik kijk uit naar het filmpje.. :-)
groetjes, Els

Rita zei

Heeej Els,
Leuk dat je het blog leest. Wist je zeker niet dat je broer zo goed kon fluiten hè? Hahaha. Die Kite-termen licht ik nog weleens toe :)

Valentijnsdag was op wat lekkers na(ja wat zou dat nu zijn geweest... Een taartje en een kaneelbolhahaha) verder idd wel standaard leuk!

Hoe is het met jou en Fred?

Ik zal Maestro en Lola extra aaien van jou,

Les

Rita

JohnnyT zei

Hey Rita & Sjoerd,
jemig..... vergeet ik toch bijna om op die mooie blog te kijken. Nou, jullie zijn helemaal ingeburgerd daar, genieten van de zon, de zee, de wind, het lekkere eten, de hondjes, alles! Super te lezen. Je weet weer waarvoor je werkt.

We zijn net terug van een weekje Spanje en hadden net ervoor (weer) Bali geboekt. Tsja... dan is Spanje bijna afzien. Over 9 weken vertrekken we al. Voorts geheel onsportief, in tegenstelling tot jullie. Bij ons is het vooral jalan jalan (wandelen) en poco poco (vertaling niet nodig) dus comfortabele slippers zijn dan wel nodig :-), naast leesvoer.

"Toevallig" zagen we gisteren dat ouwelullenprogramma Droomhuis gezocht, over wat huizen bij de buren, Curacao, helemaal niet verkeerd en veel mooier dan heel veel flutwoningen in Spanje. Het verbaast mij eigenlijk dat jullie nog niet iets hebben gekocht in Aruba (jullie zijn gewoon verstandig, huren is goedkoper).

Onze vriendin in Aruba waar jullie wel eens langs zijn geweest was in de 1e week van jullie verblijf Arubabreed in het nieuws geweest. De buurman had het hek van zijn erf open laten staan en zijn pitbull heeft haar hondje doodgebeten toen zij naar buiten kwam en haarzelf ernstig verwond toen zij haar hondje wilde redden. Groot verdriet daar.

Morgen weer aan het werk dus.... naar bed nu. Dromen van zonnige en zorgeloze vakantiebestemmingen!

Tur cos bon! see you soon :-)
John T




Rita zei

HeeejnJohn,

We misten je al!!!!
Yep we zijn aardig ingeburgerd hier en voelen ons inderdaad echt wel,thuis.🏄🏻🌴😍

Wat een triest berichtje van je vriendin op Aruba, je hond is ook familie. Ik hoop dat ze zowel mentaal als fysiek opknapt.

Jouw reizen liegen er ook niet om zeg!!! Dat doe je goed man! Live life to the max is kemelijk niet allen ons motto.😀

Wij hebben ook veel de flopflops aan, schoenen zijn gewoon niet lekker hier.
En ja we sporten veel, maar relaxen ook hoor en genieten van vrienden, de omgeving,,het kiene en elkaar.

Maar ook een filmpje op z'n tijd en lekker eten: slamat makan!!!!!

Groetjes en have fun in Bali😄

JohnnyT zei

Masha danki, Rita & Sjoerd!
haar hond was zeker haar familie, haar huisgenoot met wie ze 24 uur per dag doorbracht, een groot verlies voor haar nu hij er niet meer is. Een nieuw hondje zal er zeker wel komen, maar haalt het verdriet van nu niet 1, 2, 3 weg. Dat kost tijd...

Veel plezier daar, gelukkig is het ook dit jaar weer erg sportief en boost-gevend!

Hier ook zon vandaag en binnenshuis dragen we altijd een korte broek en slippers.

Veel genoegen en tot de volgende blog!
John

JohnnyT zei

Hey Rita en Sjierd,
nog steeds alles naar wens daar? Nog in Aruba en plezier hebbend?
Hartelijke groet!!!
John

Rita zei

ha Johnny,

dit is onze laatste dag, maar wat hebben we genoten!!!!

vanaaf naar huis, we zijn fysiek klaar voor, mentaal wat minder hahahaha

groetjes,

rita

JohnnyT zei

Hoi Rita, een prettige reis en veel succes de komende week!!!!
afzien hoor na zoveel weken ontspanning.....
Wel thuis!
John