zaterdag 13 februari 2016

We're back!!!!


Jaaaaah, en dan eindelijk is het weer zover! We mochten weer naar Aruba :) Hoe fijn is dat, vanaf het moment dat we vorig jaar terug moesten hebben we weer uitgekeken naar deze fijne tijd, zo'n zin in!!! 
De reis begon helaas wel wat stresserig omdat het reisbureau de doggies, de extra bagage, de gewenste maaltijden en de entertainment niet geboekt hadden, En ondanks het feit dat we ruim 3 uur van te voren aanwezig waren, moesten we nog rennen om op tijd te boarden... Maar verder prima gegaan hoor!

Eenmaal aangekomen op Aruba, hadden we de bagage en de honden snel. Daarna nog even naar de lokale supermarkt (S-Chow), voor wat drinken en een lekker ontbijtje voor de volgende ochtend, snel het huisje in, ff genoten van het uitzicht en het ruisen van de zee en daarna het mandje in!

En dan de volgende dag naar Boca, yessssss!!! We maakten ons wel wat zorgen over de wind, want zij liet zich in januari wat weinig zien...Maar: de eerste sessie was heerlijk, puur geluk weer! Zo ontzettend mooi is het water en een prima windje om mee te starten. Leuk om gelijk al bekenden op t strand tegen te komen: Pechi en Ubaldo waren er ook al lekker vroeg. 

's Avonds naar Casa Tua (traditie eerste avond Aruba) voor heerlijke pizza's, een virgin mojito en lekkere ananassap.
Daarna het kiten lekker opgebouwd: de volgende dag 2 sessies en de dag erop 3 (inclusief avondsessie) heerlijk! 
In die week hebben we 'kitend Boca' weer gezien, zoooooo leuk! Arnold, Arias en Flory, Linda, Charlie, Theo, Bjorn, Saskia, Karin, Ronald, Michele, Agnes en Pieter en natuurlijk Jos en Manja: supergezellig!  En ook weer nieuwe kiters leren kennen, leuk! Maar het is wel ongelofelijk druk geworden, het wordt te populair hier allemaal....

Maestro en Lola voelden zich ook erg welkom: de buren Deb en Dee hebben zelf een hondekennel ("back in the states") en een andere buurbrouw twee huisjes verderop heeft een heel klein Arubaans puppie geadopteerd (Perito) en is zelf dierenarts, dus een soort dogs-haven hier :)

Ook zijn Dave en Jackie weer van de party, altijd gezellig hen als buurtjes te hebben.


En natuurlijk hebben we ff een bioscoopje gepakt! Eerst bij The Renaissance.Mall 
Om niet te moeilijk te beginnen zijn we naar Ride Along 2 geweest, aan het animo kon het niet liggen, hahaha. De week erop in de Megaplex Cinema, deze film was Oscar-waardig (wij zaten klaarblijkelijk niet in de jury): the Revenant.
Superrelaxed om dan in de bios te eten...


Een vriend van ons, Tony, heeft een crêpebar geopend. Daar zijn we vorige week donderdag wezen lunchen toen er wat weinig wind was. Lekker hoor, maar allebei teveel gegeten... We deden het voor Tony, yeahh right..

Na de boodschappen bij superfood ff 'een bakkie' bij jacks café :)   


En voor Mari's verjaardag hebben we ons eens feestelijk aangekleed :) We zijn naar dezelfde winkel gegaan waar Mari en ik vorig jaar ook hoeden hebben gepast voor de bruiloft van Anto's nicht, hilarisch!

Er is best harde wind geweest en kiters komen dan soms toch in de problemen. Arnold heeft z'n kite helemaal moeten releasen en is uit de golven gehaald door Tony en Diederik. Even daarna was het raak met Diederik, ver achter het rif is zn kite gecrashed omdat hijzelf sneller van een golf af kwam dan de kite kon handelen: gevolg geen druk en uit de lucht tumbelen. Daarna heef een golf z'n kite gepakt en is hij naar beneden gezogen. In plaats van lucht hapte hij een paar keer water en heeft het heel, heel slecht gehad. Arnold heeft hem opgehaald, ik rende al langs de kant met m'n kite nog in de lucht en Sjoerd vaarde snel naar het hutje voor hulp, want we zagen hem niet bewegen op 't rif. Gelukkig stond hij (na een beoorlijke tijd) op en is hij aan de kant gekomen, pfffff, wat waren we allemaal geschrokken.... De dag erna kwamen we vroeg op het strand en riep iemand om hulp, daar kwam een marinier aan die zijn arm uit de kom had, heel akelig allemaal... maar gelukkig komt het met iedereen weer goed, bij de één zal de schrik er langer in zitten dan bij de ander... De ambulance (911) was trouwens slecht te bereiken op de dag na carnaval, na heel lang wachten is hij met iemand zelf naar het ziekenhuis gegaan. Tja, soms zijn ze hier wat later....

Afgelopen woensdag waren we uitgenodigd om bij Jos en Manja te komen eten, 
zij hebben vorig jaar een huis gekocht en dat zooooo mooi gemaakt, modern, open en megapraktisch. Het was heel erg gezellig en het eten? Jammie.... 

Onze koelkast was eigenllijk vorig jaar al afgeschreven, gaf veel water en maakte kabaal, de deur hadden we al zelf opgeleukt met duckt-tape, nu komt er een nieuwe, maar wanneer? soms wat eerder, maar meestal wat later hier hahaha.

Ons leven hier hangt eigenlijk van kiten, gezellighied, siësta, eten en slapen aan elkaar en jaaaah, dat bevalt helemaal goed. 

Gisterenavond zijn we naar Arubaville geweest, suprleuke locatie. Daar hebben we gevierd dat we progressie maken, Sjoerd heeft zn backroll met zijn surfboard (strappless) al geland, zooooo cool. Dat is niet makkelijk hoor en ziet er vet gaaf uit! Ik heb na wat 'airtime' een spier in mn buik die aangeeft haar met rust te laten. Dat maakt het kiezen makkelijk, veel met surfboard bezig en daardoor ook veel meer progressie dan ik maar kon hopen: bochtjes en toeside gaan steeds beter! Ik krijg er steeds meer schik in!

Op één dag na hebben elke dag gekite. De eerste weken zijn alweer omgevlogen, bizar, maar genieten doen we: volop!





4 opmerkingen:

Unknown zei

Heerlijk, geniet!! X

Els zei

..jaaaaa....eindelijk, je schrijft...ik keek afgelopen week al een paar keer, maar nu dan eindelijk kunnen lezen dat jullie weer volop aan t genieten zijn! goed zo!

dikke X voor jullie en knuf voor the topdoggies!
XXX

Rita zei

Ha Do, doen we!!! We zijn lekker aan het spelen, hebben geen stress, behalve voor trucjes haha
Lfs
Rita

Rita zei

Ha Els!!!!
Leuk dat je meeleest, blijf je een beetje van onzs reilen en zeilen op de hiogte😃
Lfs
Rita