
Jaaaaaahhhhh, joeoeoheoeoeoe!! I love Arubaaaaaaaaaaaaaaaah!!!
Na vele crashes, achter m'n kite aan gesleurd worden, over m'n board getrokken worden is het dan toch gelukt: wat ben ik trots: Antonides kan kiteloopen (springen mét een kiteloop!)
Ook al waren de eerste loops 'sissie-loops', de basis is er! Yessss!!! Ik denk dat ik ze nooit kei- en keihoog ga doen, maar ik kan het nu dus wel, wat een fantastisch gevoel, en elke keer blijft het spannend. De adrenaline giert door m'n lijf, nu inzetten die sprong, nu inzetten die loop, en dan ook nog goed landen, pffff, en àls het dan lukt: VICTORIE!!!! en ontlading, wat een SUPER-gevoel. Kan je maar zo helemaal happy van worden. 'Ter inspiratie' 'looped' Sjoerd mij ondertussen het snot voor de ogen, waar ik ook ga, vanuit elke ooghoek zie ik hem gaan, hoge loops, backroll-kiteloops, downloops... Dusssssss, ik kan mn lol nog op met oefenen. Over oefenen gesproken: Sjoerd mag er nog een schepje bovenop doen voor de handle pass(ff kietelen, HAHA, het is en move die ik waarschijnlijk nooit zal beheersen)
Ik wil de basis nu meer en meer goed leggen, en nu ik verder wil uitbouwen wordt de wind minder... Balen, maar ja, dan is er tijd voor andere dingen. Met het skim board toe-side varen en keren. Op dit board varen we naked (neeeheee, niet naakt, maar zonder voet-straps, haha) met een flinke golf of windvlaag vraagt dit nog meer stuurkunst van benen, rug en armen. Ook superleuk. We hebben tot nu toe ongeveer evenveel met 7/8 als onze 9/10 gevaren, super gewoon. De komende dagen is de voorspelling minder goed, dus met onze 12 meters, hier valt dus ook nog genoeg te leren! Vandaag een goed bochtje gemaakt met skim board, lijkt eenvoudig, maar oooow, ook hierbij genoeg er naast gelegen, dus ook hier progressie. Ik heb de nieuwe vegas 2012 12 mtr van Sjoerd mogen testen, wat een megalekkere kite is dat zeg, daar vaart die van mij (Vegas 2009 12 mtr)een stuk zwaarder bij. Hmmm, beetje jaloers en volgens jaar maar ff snuffelen voor vervanging.


Deze week nog op bezoek geweest bij Fernando en Helena (in Noord), zij hebben een babymeisje van 4 maanden Nea, gezellig huis, leuke mensen, (hebben kiteschool Xtremewinds). Zo zie je in een jaar kan er veel gebeuren! Gisteren ook bij Arnold en zijn familie thee gedronken (in Paradera), superhartlijk, lekkere verse mangosmoothie gekregen en hij had allemaal soort van sushi hapjes, heel leuk. Anton is bezig dichtbij de kitespot Boca een appartementencomplex neer te zetten gericht op kiters. We zijn al een paar keer wezen kijken, en zijn er benieuwd naar het resultaat.




Op 18 maart viert Aruba, sinds 1976, haar nationale feestdag “Dia di Himno y Bandera” (dag van Vlag en Volkslied), hiermee zijn twee symbolen van Aruba’s soevereiniteit en onafhankelijkheid verenigend.
In april 1978, met de ondertekening van het “Protocol van W’stad” werden Aruba’s Zelfbeschikkingsrecht en Onafhankelijkheid en ook van de andere eilanden officieel erkend. Dit leidde tot de Rondetafelconferentie in 1981, waar Aruba in een eindnota haar datum voor onafhankelijkheid nu verlegde naar het jaar 1991.
1983: Aruba's De-Kolonisatie Accoord: Aruba ging met de al vastgelegde datum in 1981 voor haar onafhankelijkheid voor 1991, naar de Rondetafelconferentie in 1983, en zo kreeg Aruba eindelijk de “Status Aparte” vastgelegd voor 1 januari 1986: tegelijk met de datum voor een nieuwe rechtsorde voor een gemenebest sui generis, voor een nieuwe, moderne Koninkrijk vastgelegd voor: 1 januari, 1996.
De grondwet van Aruba werd op 9 augustus 1985 unaniem aangenomen. Op 12 december werd het zeegebied in een Rijkswet vastgelegd (Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden 1985, nr. 665; Rijkswet Staatsblad 1985, Nr. 664).

Op 1 januari 1986 werd Aruba afgescheiden van de Nederlandse Antillen en werd het een volkomen zelfstandig en autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden (status aparte): Aruba verkreeg net als Nederland en de Nederlandse Antillen de hoedanigheid van volwaardig land binnen het Koninkrijk.
Uitgaande van het recht op zelfbeschikking van elk der eilanden, aanvaardde men het besluit van Aruba om gebruik te maken van zijn zelfbeschikkingsrecht door definitief te kiezen voor de onafhankelijkheid. Nederland zou voor het verkrijgen van Aruba’s volkenrechtelijke erkenning alle steun verlenen. In 1991 hebben Nederlandse en Arubaanse politici echter alsnog afgezien van de stap naar volledige onafhankelijkheid.

Op de vooravond van de viering van de herdenking van Aruba's vlag en volklied in 2011, waarbij ook 25 jaar Status Aparte werd herdacht, werd door minister-president Mike Eman een 'eeuwige vlam' voor het monument van zijn vader onthuld.
dit jaar had eea natuurlijk ook een officeel tintje: er worden die dag kransen gelegd bij het monumento 18 di maart;

zo, das wel weer even genoeg historie, volgende keer hopelijk wat beeldmateriaal bij de kiteloop-praatjes...., wij gaan ons weer kostelijk vermaken vandaag, bon dia!